Over Twente, Denekamp en Ootmarsum

De Streek Twente

Noord-Oost Twente is vanwege haar unieke karakter uitgeroepen tot nationaal landschap. De streek heeft een prachtig groen en glooiend landschap en leent zich uitstekend voor mooie fiets- en wandeltochten.

In het filmpje hieronder van 5 minuten krijgt u allereerst een goed beeld van wat u van de streek Noord-Oost Twente kunt verwachten.

Verder vindt u meer specifieke informatie over o.a. de plaatsen Denekamp, Ootmarsum en Oldenzaal plus welke bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes er zijn in Twente.

Denekamp

Het vakantiehuis ligt een kleine 4 kilometer van het centrum van het gezellige dorp Denekamp. In het dorp vindt u onder meer het belevingsmuseum en landschapscentrum Natura Docet Wonderrijck Twente, over de historie van de natuur en het landschap in Twente. Net buiten het centrum ligt het prachtige landgoed ‘Singraven’ met haar eeuwenoude kasteel,  watermolens en oude in Saksische stijl gebouwde boerderijen. Hier vindt u ook restaurant ‘Watermolen Singraven‘ met terras aan de rivier De Dinkel. De beeldbepalende toren van de St. Nicolaaskerk in het centrum van het dorp wordt door de inwoners ” ‘n Oaln Griez’n” (de oude grijze) genoemd. Het oudste gedeelte van de kerk stamt uit het jaar 1276. Rondom treft u enkele gezellige cafés en restaurants met terras. Verder vindt u in het dorp voldoende winkels, supermarkten en ambachtelijke verswinkels.
St. Nicolaaskerk Denekamp

Fietsroutes Denekamp

In het prachtige coulisselandschap dat zo kenmerkend is voor noord oost Twente is het heerlijk fietsen en wandelen. Er is veel variëteit: bos, heide, weilanden, riviertjes, oude boerderijen en gezellige dorpen en steden. 

Rondom Denekamp zijn er vele fietsroutes en wandelroutes. Bij de plaatselijke VVV in Denekamp zijn er vele fietsroutes verkrijgbaar. Klik hier voor een site met enkele mooie fietsroutes in de omgeving van Denekamp.

Ootmarsum

Ootmarsum is een prachtig pittoresk kunststadje. De geschiedenis van de kleinste stad van Twente gaat ver terug. Het verhaal wil dat Koning Othmar er zijn nederzetting stichtte en het ‘Othmarsheim’ noemde. Rond het jaar 770 werd in Ootmarsum een van de eerste kerkjes van Twente gebouwd. Het centrum is erg bezienswaardig met vele oude vakwerkhuizen en galerieën.

De kleine stad Ootmarsum heeft maar liefst 31 vermeldingen in het rijksmonumentenregister, genoeg redenen om te bezoeken. In openluchtmuseum ‘t Los Hoes ziet men hoe mensen vroeger leefden en werkten. Kunstenaar Ton Schulten heeft bezienswaardige galerie waar zijn kunstwerken te zien en te koop zijn. Bovenop de Kuiperberg in Ootmarsum is een oriëntatiepunt van waar men over heel Noord Oost Twente kan uitkijken.

Ten noorden van Ootmarsum ligt het fraaie ‘Springendal’, een bosrijk natuurgebied van 355 Ha. groot. Het natuurgebied strekt zich uit tot het dorpje Vasse. De weg naar dit dorpje is prachtig glooiend met veel ouderwetse Saksische boeren hoeves. In het prachtige buitengebied van Vasse vindt men de bezienswaardige Watermolen van Bels. In het bijbehorende sfeervolle restaurant waant men zich even in een andere tijd.

Markt Ootmarsum

Locatie van de vakantiehuizen

Bungalowpark Bavelds Dennen:
Johanninksweg 78 
7591 NR  Denekamp

Voor vragen of opmerkingen neem contact op via het contactformulier of bereik opns direct

contact met ons direct?
Dat kan via onderstaand contactformulier óf telefonisch:
06-4186 2897 (Martijn) of bij geen gehoor: 06 – 2727 3406 (Monique).