Vakantiehuis met hottub te huur

Gebruiksaanwijzing hottub bij het vakantiehuis in Twente:

Belangrijk: Steek de kachel niet aan voor dat de hottub gevuld is met water!

Hieronder treft u de gebruiksaanwijzing voor het correcte gebruik van de hottub. Het kan een paar uur duren voor dat de tub gereed is voor gebruik, houdt u er dus rekening mee dat u een voldoende tijd hiervoor uittrekt.

  • Til met 2 personen het deksel van de tub. Indien er nog oud water in staat, laat dit weglopen d.m.v. aftapkraan die u buiten de hottub aantreft. Het laatste beetje water loopt misschien niet weg. M.b.v. een oude handdoek die u in het schuurtje aantreft naast het vakantiehuis kunt u het laatste beetje water en wellicht wat blad of zand verwijderen. Draai de aftapkraan weer dicht.
  • In het schuurtje vindt u een gele tuinslang. Sluit deze aan op de kraan die u buiten op de hoek van de vakantiewoning aantreft en vul de hottub met water. De waterdruk op een vakantiepark is niet van wat u thuis gewend bent. Het vullen kan dus even duren.
  • Op het moment dat het waterpeil boven de bovenste opening staat waarmee de hottub is verbonden met de kachel, vult de kachel zich rondom met water. Pas wanneer de kachel zich volledig gevuld heeft met water kunt u de kachel aansteken, niet eerder. Wanneer de kachel brandt zonder water rondom vernielt u de kachel.
    Meestal ligt er iets aanmaakhout in het schuurtje. Mocht u geen brandhout van huis hebben meegenomen, dan kunt u dit kopen bij o.a. Tankstation Roeleveld (Nordhornsestraat 138) of anders bij bouwmarkten in Oldenzaal of Nordhorn.
  • Door het temperatuurverschil gaat het warme water nu uit de bovenste buis de hottub instromen en het koude water via de onderste buis naar binnen en zo warmt het water in de hottub op. Doe het deksel weer op de hottub om het proces te versnellen. U kunt het water evt. doorroeren om het beter te mengen.
  • Als het water de gewenste temperatuur bereikt heeft, gooi dan niet teveel hout op de kachel alvorens u in de hottub gaat. Het verwarmen gaat namelijk gewoon door en wordt dan snel te heet.
  • Als u de hottub de volgende dag nogmaals wilt gebruiken, plaats dan het deksel terug op de tub. Het water behoudt lang zijn warmte. Vaak is een klein beetje vuur stoken al voldoende om het water weer op een aangename temperatuur te krijgen.
  • Als u de hottub niet meer wilt gebruiken, zorg er dan voor dat u de hottub pas laat leeglopen wanneer de kachel is uitgebrand. Als u de aftapkraan opent wordt het water onder het gazon door afgevoerd naar de bosschage een stukje verderop. Indien het droog weer is en u voelt er wat voor om het water te recyclen, dan staat er in het schuurtje een dompelpomp waar u de tuinslang aan kan koppelen. Het gazon en de planten zullen er blij mee zijn :-). U kunt het water ook in de tub laten staan, dan gebruiken wij het na uw vertrek om de tuin te sproeien.

Geniet er van!